Jdi na obsah Jdi na menu

BOOSTER - Šokery s rozmrazováním

V odvětví veřejného a hromadného stravování by měla být bezpečnost potravin zásadní prioritou.
Možná vás překvapí, ale nesprávné nakládání s potravinami je hlavním důvodem znehodnocení potravin v těchto provozech. Proto Friulinox, na základě více než třicetiletých zkušeností se zchlazováním, vyvinul a uvedl na trh zcela nový typ šokerů BOOSTER, který kromě zchlazování a zmrazování potravin zvládne i rozmrazování potravin v souladu s požadavky HACCP.
 
 

friulinox_booster_male_modely_2.jpg

 

Sortiment

Šokery BOOSTER mají zabudovanou kondenzační jednotku a jsou k dispozici v širokém sortimentu. Jednotlivé modely jsou dimenzovány pro umístění gastronádob nebo roštů GN 1/1 nebo pekařských plechů EN 1. Počet zásuvů je 5, 8, 12, 16 a 12 zásuvů na GN 2/1, tedy 24 plechů GN 1/1. K dispozici je i provedení s prosklenými dveřmi a rovněž provedení bez agregátu s možností připojení na centrální chlazení.
 

Proč si pořídit šoker Friulinox řady BOOSTER

V odvětví veřejného a hromadného stravování by měla být bezpečnost potravin zásadní prioritou. Možná vás překvapí, ale nesprávné nakládání s potravinami je hlavním důvodem znehodnocení potravin v těchto provozech. Proto Friulinox, na základě více než třicetiletých zkušeností se zchlazováním, vyvinul a uvedl na trh zcela nový typ šokerů, řadu BOOSTER, která kromě zchlazování a zmrazování potravin zvládne i rozmrazování potravin v souladu s požadavky HACCP.
 
vicebodova-sonda.jpgJe to právě rozmrazování, které se řeší v podnicích společného stravování všemožnými způsoby, protože se jedná o časově náročnou operaci. Přitom z hlediska senzorické, nutriční a mikrobiologické bezpečnosti potravin se jedná o velmi důležitý proces.
 
K tomu, abychom servírovali ty nejlepší pokrmy, nestačí pouze pracovat s kvalitními surovinami. Ty je třeba správně teplotně ošetřit a to v průběhu celého procesu přípravy. Tzn. od nákupu, uskladnění, přípravy až po výdej.
 
 
 
Rychlým snížením teploty v celém profilu potraviny blokujeme odpařování, lupa-s-masem.jpg udržujeme vnitřní obsah tekutin a zachováváme nezměněné senzorické vlastnosti. Při správném zmrazení obsažené tekutiny tvoří tzv. mikrokrystaly, které neporušují vnitřní strukturu potraviny. 
 
Na závěr, správným rozmrazením nepřerušujeme teplotní cyklus a potravině ponecháváme nutný čas ke zpětné absorpci tekutin a dosažení původní šťavnatosti a kompaktnosti.
 
Friulinox tak na základě dlouholeté spolupráce s respektovanými univerzitami a výzkumnými centry a na základě mnoha studií uvedl na trh zařízení - BOOSTER, které dokáže dle požadavků HACCP správně zchladit, zmrazit, a rozmrazit potravinu tak, aby byla k dispozici zákazníkům vždy v původní kvalitě a konzistenci.
 
Můžeme tak hostům podávat sezonní potraviny i mimo sezónu v prvotřídní kvalitě.  
 
symboly_pokrmu_1-kopie.jpg
 
Zbrusu nový 5" dotykový ovládací panel umožňuje výběr procesů jednoduchým dotykem a díky vysvětlujícím fotografiím je snadné najít produkt, který si přejete připravit. Nebo můžete využít znalostí našich mezinárodních kuchařů a vyzkoušet jeden z více než 350 předem připravených postupů, které můžete v případě potřeby upravit a uložit.
 
Jsme si jisti, že Booster se stane vaším důležitým pomocníkem při přípravě pokrmů, při lepší organizaci kuchyňských procesů a podstatně tak snížíte ztráty na potravinách, ale i času a peněz. 

Kromě volby funkce (šokové zchlazování, zmrazování a řízené rozmrazování) mohou uživatelé také spravovat a nastavovat všechny parametry, jako je teplota, rychlost ventilátoru nebo vlhkost. S programem Booster máte k dispozici celou řadu procesů a speciálních funkcí.
 
anisakis_1-kopie.jpg
Při ošetřování ryb, které je třeba podávat syrové, speciální cyklus ANISAKIS KILLER zaručí svým zákazníkům, že jsou podávány vysoce kvalitní syrové ryby v původní konzistenci, barvě a chuti a v naprostém souladu s nařízením o bezpečnosti potravin (Evropská směrnice č. 1276/2011 ze dne 8.12. 2011).
 

Více o parazitním onemocnění z nesprávně ošetřeného syrového masa ryb., sushi apod. ... ZDE

Evropská směrnice ... ZDE

 
 
 
 
kontinualni-cyklus_1-kopie.jpgKontinuální cyklus umožňuje využít maximálním výkon zařízení s možností vložit časovač pro každý zásuv.
Tímto způsobem snadno docílíme, že každá potravina bude zchlazena správně. Na konec cyklu pro každý zásuv vás Booster zvukově upozorní.
 
 
 
 
 
 
 

Kompletní popis naleznete zde ... (PDF)

Návod k obsluze v českém jazyce naleznete zde ... (PDF)

 
 
 
 

Mail list


Archiv

Kalendář
leden
2024
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Kontakt

Ing. Jaroslav Krejčí

Libická 2400/10
591 01 Žďár nad Sázavou 3
IČ: 454 89 866

+420 774 774 893

friulinox@friulinox.cz

Statistiky

Online: 2
Celkem: 458228
Měsíc: 6095
Den: 257