Multifunkce Submarine od Friulinoxu
Každý dobrý kuchař ví, že potraviny připravené metodou sous vide si zachovávají svou ji původní čerstvost, chuť i texturu. Takto připravované potraviny navíc neztrácejí své výživové vlastnosti, tzn., že obsah vitamínů, minerálů, aminokyselin apod. zůstává v maximální míře zachován.
Výzkum laboratoří Friulinox nám poskytl multifunkční zařízení Submarine, které díky velmi přesné a jemné regulaci dosahuje stejných výsledků jako vařiče sous-vide. Dokonalá homogenita při zvýšení varné teploty za téměř stejný čas.
Další výhodou multifunkčního zařízení Submarine je, že po dokončení nízkoteplotní tepelné úpravy se může zařízení samo, zcela automaticky, přepnout do režimu šokového zchlazení a následně do fáze skladování. Vše bez přítomnosti obsluhy. Proto lze tyto operace provádět v době, když není kuchyň používána, například přes noc.
Tím ale využití multifunkce Submarine nekončí.
Pomocník, který je určen pracovat od rána do rána.
Šokové zchlazování a zmrazování, rozmrazování, řízené kynutí těst, pasterizace, pomalé vaření, udržování teploty, sušení To jsou jen některé funkce, které multifunkční zařízení Submarine umí, a které mohou být použity okamžitě a s maximální přesností. Jednotlivě nebo spojené do jednoho technologického celku.
Šokové zchlazování a zmrazování
Oxidace je prvotním poškozením čerstvých potravin způsobeným bakteriální proliferací. Doprovodným jevem je změna chuti a přirozené vůně. Na druhé straně u čerstvě dovařených pokrmů dochází k intenzivnímu odpařování. To má negativní vliv na svěžest, vůni a přirozeně i vlastní hmotnost pokrmů. Rychlé a intenzivní zchlazení potravin z +90°C na +3°C zastavuje odpařování a zároveň, rychlým překonáním kritických teplot mezi +40°C a +10°C, výrazně omezuje pomnožování nežádoucích bakterií a mikroorganismů. Výsledkem je prodloužení trvanlivosti produktu.
Rychlé zmrazení z +90°C na -18°C v jádře zabraňuje tvorbě makrokrystalů, které poškozují vnitřní strukturu potravin.
Uchování potravin
Udržujte své pokrmy a přísady za řízených podmínek při kontrolované vlhkosti a v rozsahu teplot od +18°C do -21°C.
Rozmrazování
Snižuje úbytek tekutin a tím omezuje ztrátu hmotnosti zmrazených potravin při zachování jejich senzorických vlastností.
Udržování
Udržujte připravené pokrmy teplé i studené kuchyně při správné výdejní teplotě, případně suroviny během procesu přípravy či správnou teplotu při podávání zmrzliny.
Nízkoteplotní tepelná úprava - pomalé vaření
Idealní pro sous vide a vaření v kuchyňských nádobách, pro opakující se stejné postupy bez přítomnosti obsluhy.
Řízené kynutí - Stop-kynárna
Řídí a racionalizuje celý proces kynutí, optimalizuje využití času a použitých surovin.
Sušení - Dehydratace
Program k sušení a uchování hub, bylinných extraktů, vytváření ozdob, produkci lyofilizovaných potravin, ovoce, zeleniny, mas, ...
Krystalizace a tavení čokolády
Od pozvolného tavení až po krystalizaci. Vaše výsledky budou vždy perfektní díky nízké úrovni vlhkosti.
Nepřetržitý kontinuální cyklus
Umožňuje konstantní teplotu se specifickým nastavením pro každý vozík, pro každý zásuv.
Výroba jogurtů
Speciální funkce, která vám umožní, za použití mléka, živých jogurtových kultur a teploty +42°C, vyrobit sametově lahodný jogurt.
Ničení parazitů - Anisakis, Tasemnice - Pasterizace
Prodlužuje dobu uchování potravin, eliminuje parazity, a umožňuje podávání syrových mas nebo ryb zcela bezpečně (sushi, ...)
Hi-Giene ® - Ozónová sterilizace
Generátor vzduchu s aktivními ionty, aktivovaný uživatelem, dezinfikuje vnitřek komory naprosto bezpečným a přirozeným způsobem. Odstraňuje bakterie, plísně, nečistoty a pachy. Toto je velmi užitečná funkce na konci např. cyklu pomalého vaření, když chcete pokračovat dalším cyklem šokového zchlazování nebo kynutí.
Ovládání je velmi jednoduché a intuitivní. Stačí klepnout na plně dotykový displej a vybrat některý z připravených receptů k okamžitému použití. Můžete používat nebo vytvářet nové recepty, díky operačnímu rozhraní, které se plně přizpůsobí všem úrovním zkušeností: od Michelinského kuchaře po nespecializovaného provozovatele.
Internetové připojení umožňuje průběžnou aktualizaci knihy receptů a vzdálené řízení pracovních cyklů: můžete tak optimalizovat, plánovat a znásobit své úspěchy.
Propojení jednotlivých funkcí
Díky jedinečnému patentovanému Friulinox MLP systému (Management of Linked Processes) můžete při programování vašich postupů propojit dvě i více funkcí do jednoho celku. Tímto krokem radikálně zvýšíte efektivitu přípravy pokrmů při enormním snížení personálních nákladů a pod.
Vaše vytvořené recepty můžete uložit a pokud chcete, můžete je synchronizovat v cloudu Friulinox, abyste je měli na všech vašich zařízeních.
Příklad použití:
Ryby, maso, zelenina: ochraňte kvalitu vašich surovin, prodlužte jejich trvanlivost bez poklesu chuťových a výživových hodnot, udržujte správnou teplotu podávání.
- Šokové zchlazení čerstvých mas
- Nízkoteplotní úprava hovězí pečeně
- Udržování na +65°C při výdeji
Dosáhněte nejlepších cukrářských a pekařských výsledků využitím nejpokročilejších technologií.
• Velmi šetrné zchlazení cukrovinek
• Celozrnný croissant v stop-kynárně
• Zchlazení těst na +12°C
Optimalizujte množství produkce a řiďte svůj čas pro zvýšení produktivity vaší práce, od tradičních receptů a postupů až po vaše nové, originální recepty a pracovní postupy.
- Janovský styl focaccia v stop kynárně
- Zmrazování kynutých výrobků
- Šokové zchlazování pizzy
Uspokojte všechny chutě s ideální jemností, rozšiřte vaši nabídku o možnost přípravy smetanových jogurtů, vynikajících pusinek a dalších specialit.
- Pomalé pečení pusinek
- Sušení ovoce
- Prezentační skříň -14°C
Vysoká efektivita a nízká spotřeba
Použitím nejmodernějších elektronických komponent, využitím výsledků hloubkové studie proudění vzduchu v komoře, zvýšením tepelné izolace a kompletním přepracováním termodynamického cyklu multifunkčního zchlazovače Submarine se docílilo vynikající účinnosti při zchlazování potravin.
Výsledkem je zvýšení zchlazovací kapacity a výkonu zařízení. Submarine tak dokáže šokově zchladit až o 33 % větší množství potravin za jeden zchlazovací cyklus.
Široký sortiment pro každý provoz:
Mail list
Oblíbené odkazy
Archiv
Statistiky
Online: | 2 |
---|---|
Celkem: | 496852 |
Měsíc: | 7188 |
Den: | 293 |