Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Multifunkce Submarine od Friulinoxu

Každý dobrý kuchař ví, že potraviny připravené metodou sous vide si zachovávají svou ji původní čerstvost, chuť i texturu. Takto připravované potraviny navíc neztrácejí své výživové vlastnosti, tzn., že  obsah vitamínů, minerálů, aminokyselin apod. zůstává v maximální míře zachován.  

 

submarine_panel-orez.jpgVýzkum laboratoří Friulinox nám poskytl multifunkční zařízení Submarine, které díky velmi přesné a jemné regulaci dosahuje stejných výsledků jako vařiče sous-vide. Dokonalá homogenita při zvýšení varné teploty za téměř stejný čas.

Další výhodou multifunkčního zařízení Submarine je, že po dokončení nízkoteplotní tepelné úpravy se může zařízení samo, zcela automaticky, přepnout do režimu šokového zchlazení a následně do fáze skladování. Vše bez přítomnosti obsluhy. Proto lze tyto operace provádět v době, když není kuchyň používána, například přes noc.

Tím ale využití multifunkce Submarine nekončí.

 

 

 

 

 

Pomocník, který je určen pracovat od rána do rána.

 

Šokové zchlazování a zmrazování, rozmrazování, řízené kynutí těst, pasterizace, pomalé vaření, udržování teploty, sušení To jsou jen některé funkce, které multifunkční zařízení Submarine umí, a které mohou být použity okamžitě a s maximální přesností.  Jednotlivě nebo spojené do jednoho technologického celku.

Šokové zchlazování a zmrazování  

sokove-zchlazovani_val.jpg  sokove-zmrazovani_val.jpg  konti_cyklus_val.jpg

Oxidace je prvotním poškozením čerstvých potravin způsobeným bakteriální proliferací. Doprovodným jevem je změna chuti a přirozené vůně. Na druhé straně u čerstvě dovařených pokrmů dochází k intenzivnímu odpařování. To má negativní vliv na svěžest, vůni a přirozeně i vlastní hmotnost pokrmů. Rychlé a intenzivní zchlazení potravin z +90°C na +3°C zastavuje odpařování a zároveň, rychlým překonáním kritických teplot mezi +40°C a +10°C, výrazně omezuje pomnožování nežádoucích bakterií a mikroorganismů. Výsledkem je prodloužení trvanlivosti produktu.
Rychlé zmrazení z +90°C na -18°C v jádře zabraňuje tvorbě makrokrystalů, které poškozují vnitřní strukturu potravin.

Uchování potravin  

konzervace_symbol.jpg

Udržujte své pokrmy a přísady za řízených podmínek při kontrolované vlhkosti a v rozsahu teplot od +18°C do -21°C.

Rozmrazování

rozmrazovani_symbol.jpg

Snižuje úbytek tekutin a tím omezuje ztrátu hmotnosti zmrazených potravin při zachování jejich senzorických vlastností.

Udržování

udrzovani_val.jpg

Udržujte připravené pokrmy teplé i studené kuchyně při správné výdejní teplotě, případně suroviny během procesu přípravy či správnou teplotu při podávání zmrzliny.

Nízkoteplotní tepelná úprava - pomalé vaření

nizkoteplotni-vareni_symbol.jpg

Idealní pro sous vide a vaření v kuchyňských nádobách, pro opakující se stejné postupy bez přítomnosti obsluhy.             

Řízené kynutí - Stop-kynárna

kynuti_val.jpgstop_kynarna_val.jpg

Řídí a racionalizuje celý proces kynutí, optimalizuje využití času a použitých surovin.

Sušení - Dehydratace

suseni_val.jpg

Program k sušení a uchování hub, bylinných extraktů, vytváření ozdob, produkci lyofilizovaných potravin, ovoce, zeleniny, mas, ...

Krystalizace a tavení čokolády

krystalizace_val.jpg cokolada_val.jpg

Od pozvolného tavení až po  krystalizaci. Vaše výsledky budou vždy perfektní díky nízké úrovni vlhkosti.

Nepřetržitý kontinuální cyklus

konti_cyklus_val.jpg

Umožňuje konstantní teplotu se specifickým nastavením pro každý vozík, pro každý zásuv.

Výroba jogurtů

jogurt_val.jpg

Speciální funkce, která vám umožní, za použití mléka, živých jogurtových kultur a teploty +42°C, vyrobit sametově lahodný jogurt.

Ničení parazitů - Anisakis, Tasemnice - Pasterizace

anisakis_val.jpg tasemnice_val.jpg pasterizace_val.jpg

Prodlužuje dobu uchování potravin, eliminuje parazity, a umožňuje podávání syrových mas nebo ryb zcela bezpečně (sushi, ...)

Hi-Giene ® - Ozónová sterilizace

Generátor vzduchu s aktivními ionty, aktivovaný uživatelem, dezinfikuje vnitřek komory naprosto bezpečným a přirozeným  způsobem. Odstraňuje bakterie, plísně, nečistoty a pachy. Toto je velmi užitečná funkce na konci např. cyklu pomalého vaření, když chcete pokračovat dalším cyklem šokového zchlazování nebo kynutí.

 

submarine_panel_2.jpgOvládání je velmi jednoduché a intuitivní. Stačí klepnout na plně dotykový displej a vybrat některý z připravených receptů k okamžitému použití. Můžete používat nebo vytvářet nové recepty, díky operačnímu rozhraní, které se plně přizpůsobí všem úrovním zkušeností: od Michelinského kuchaře po nespecializovaného provozovatele. 

 

 

Internetové připojení umožňuje průběžnou aktualizaci knihy receptů a vzdálené řízení pracovních cyklů: můžete tak optimalizovat, plánovat a znásobit své úspěchy.

 

pripojeni-ke-cloudu_630s.jpg

 

Propojení jednotlivých funkcí

propojeni-cyklu_.jpg

Díky jedinečnému patentovanému  Friulinox MLP systému (Management of Linked Processes) můžete při programování vašich postupů propojit dvě i více funkcí do jednoho celku. Tímto krokem radikálně zvýšíte efektivitu přípravy pokrmů při enormním snížení personálních nákladů a pod.


Vaše vytvořené recepty můžete uložit a pokud chcete, můžete je synchronizovat v cloudu Friulinox, abyste je měli na všech vašich zařízeních.

 

maso.jpg   croissant.jpg

Příklad použití:

Ryby, maso, zelenina: ochraňte kvalitu vašich surovin, prodlužte jejich trvanlivost bez poklesu chuťových a výživových hodnot,        udržujte správnou teplotu podávání.

  • Šokové zchlazení čerstvých mas
  • Nízkoteplotní úprava hovězí pečeně
  • Udržování na +65°C při výdeji

Dosáhněte nejlepších cukrářských a pekařských výsledků využitím nejpokročilejších technologií. 

• Velmi šetrné zchlazení cukrovinek
• Celozrnný croissant v stop-kynárně
• Zchlazení těst na +12°C

buchty.jpg   zmrzlina.jpg

 

Optimalizujte množství produkce a řiďte svůj čas pro zvýšení produktivity vaší práce, od tradičních receptů a postupů až po vaše nové, originální recepty a pracovní postupy.

  • Janovský styl focaccia v stop kynárně
  • Zmrazování kynutých výrobků
  • Šokové zchlazování pizzy
  •  

Uspokojte všechny chutě s ideální jemností, rozšiřte vaši nabídku o možnost přípravy smetanových jogurtů, vynikajících pusinek a dalších specialit.

  • Pomalé pečení pusinek  
  • Sušení ovoce
  • Prezentační skříň -14°C

 

Vysoká efektivita a nízká spotřeba

proud-vzduchu.jpgPoužitím nejmodernějších elektronických komponent, využitím výsledků  hloubkové studie proudění vzduchu v komoře, zvýšením  tepelné izolace a kompletním přepracováním termodynamického cyklu multifunkčního zchlazovače Submarine se docílilo vynikající účinnosti při zchlazování potravin.

Výsledkem je zvýšení zchlazovací kapacity a výkonu zařízení. Submarine tak dokáže šokově zchladit až o 33 % větší množství potravin za jeden zchlazovací cyklus.

proud-vzduchu_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

efektivita.jpg

 

Široký sortiment pro každý provoz:

skupina_1.jpg

 

skupina_2.jpg

 

skupina_3.jpg

 

skupina_4.jpg

 

 

Mail list


Archiv

Kalendář
leden
2024
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Kontakt

Ing. Jaroslav Krejčí

Libická 2400/10
591 01 Žďár nad Sázavou 3
IČ: 454 89 866

+420 774 774 893

friulinox@friulinox.cz

Statistiky

Online: 7
Celkem: 462509
Měsíc: 6081
Den: 201