Jdi na obsah Jdi na menu

Friulinox - Šokové zchlazoavče a zmrazovače řady "eXcell"

Friulinox_profesionální_chlazení_zchlazovače_eXcell_malýŠokové zchlazovače a zmrazovače eXcell mají k dispozici 130 programů, které je možné díky barevným obrázkovým symbolům zobrazit na ovládacím panelu. Pro každý druh potraviny tak můžeme zvolit odpovídající program. Tímto způsobem docílíme, že každý druh potraviny, díky propracovanému systému řízení eXcell, je zchlazován přesně takovým způsobem, jaký daná potravina vyžaduje.

Friulinox_profesionální_chlazení_zchlazování_panel_eXcell_2_š240Technologie ve službách hygieny, bezpečnosti a vysoké kvality

V profesionálním stravovacím provozu je bezpečnost potravin bezpochyby na prvním místě, jelikož nesprávná manipulace nebo konzervace potravin je jednou z hlavních příčin znehodnocení potravin a původcem vzniku alimentárních nákaz.

Friulinox_profesionální_chlazení_zchlazovače_Kuchař
K tomu docházelo v restauračních provozech, jídelnách a provozech potravinářského průmyslu velmi často. Z tohoto důvodu je využití účinného a efektivního chlazení v těchto provozech nenahraditelné. 

Systém šokového zchlazování / zmrazování Friulinox vychází z nejnovějších poznatků a požadavků systému HACCP.
Na základě více jak dvaceti let zkušeností v oblasti šokového zchlazování a zmrazování představuje Friulinox novou produktovou řadu šokerů eXcell, u které byl kladen vysoký důraz především na vysoký výkon a uživatelský komfort, aby se uživatelům v profesionálních stravovacích a výrobních provozech maximálně ulehčily a zjednodušily každodenně prováděné pracovní operace.

Nová řada šokových zchlazovačů a zmrazovačů Friulinox umožňuje snížit teplotu čerstvých potravin a uvařených pokrmů mimořádně rychle. Chuť, čerstvost, výživná hodnota, vysoká úroveň hygieny a jakosti tak zůstanou zachovány.

 

Friulinox_profesionální_chlazení_zchlazovače_eXcell_v175eXcell od Friulinoxu zdokonalil šokové zchlazování tím, že mu dal pružnost a tzv. „čekací dobu“ pozměnil v aktivní fázi. Revoluční na produktech eXcell je přenechání kontroly nad potravinami plně v rukách kuchaře. Tohoto cíle bylo dosaženo pokrokovým technickým řešením.

Předchlazení je aktivováno tlačítkem s propojením na automatické vypnutí při otevření dveří. Zařízení začne okamžitě po vložení pokrmu staticky chladit. Výhodou je bezprostřední redukce tepla vydávaného potravinou, zkrácení zchlazovacího procesu a ochlazení povrchu potraviny, čímž se zamezí osychání a oxidaci tuků.

 


 

Regulovatelné proudění vzduchuFriulinox_profesionální_chlazení_zchlazovače_proudění_v200
Má člověk slepě svěřit nějakému stroji to, čemu věnoval tolik práce a péče nebo raději ne… Tyto pochybnosti už nebudete mít díky individuálnímu nastavení rychlosti proudění vzduchu, kterým jsou vybaveny výrobky řady eXcell. Získáte tak kontrolu nad produktem. Rychlost proudění může být během ochlazování regulována a přizpůsobena zchlazovanému produktu.

Optimální je využití kontroly zchlazování u modelů s prosklenými dveřmi, u kterých je možnost optické kontroly stavu potraviny v průběhu procesu. Chladící proces je rozdělen do tří na sebe navazujících progresivních fází, ve kterých je rychlost proudění vzduchu krokově zvyšována od min. po max. díky čemuž je vlhkost postupně zvýšena a vysáta. Díky tomu se zabrání vytvoření námrazy na povrchu potraviny čímž docílíme optimálního šokového zchlazení citlivých potravin, jako jsou saláty, chřest, špenát apod.

 

Friulinox_profesionální_chlazení_zchlazování_panel_eXcell_v100Ovládací panel
Výrobky řady eXcell jsou prozíravé i v jiném ohledu. Nově byl navržen a přepracován ovládací panel pro lepší čitelnost a jednoduší ovladatelnost. Odpadá nastavování jednotlivých parametrů pro jednotlivé druhy potravin, které můžete nastavit přímo vybráním druhu potraviny a potvrzením. Zkrátka -  lepší ergonomie, vyšší pohodlí a především absolutní kontrola nad probíhajícím procesem.

                       Friulinox_profesionální_chlazení_zchlazovače_eXcell_symboly_v250                           

 

Friulinox_profesionální_chlazení_zchlazovače_eXcell_mytí_v200Čištění
V běžném provozu je zcela běžné, že jednotlivé zchlazovací cykly jdou za sebou jeden za druhým. To s sebou nese pravidelný přísun horkého, vlhkého a často i tukem nasyceného vzduchu, který se usazuje v prostoru skříně zchlazovače a to i na obtížně přístupných místech. V době mimo provoz jsou tyto usazeniny zdrojem pomnožování nežádoucích mikroorganizmů a bakterií. Při následném použití šokeru dochází k nežádoucí kontaminaci zchlazovaných potravin.

 

 

 

Patentovaný a jedinečný čistící systém excell toto nebezpečí odstraňuje. Šokové zchlazovače eXcell s mycím zařízením jsou vybaveny přívodem a odvodem vody včetně bojleru pro ohřev vody. Ta je míchána s čisticím prostředkem a jednoduchým stiskem tlačítka dochází k dokonalé sanitaci vnitřního prostoru zchlazovače (zmrazovače), zejména nepřístupných míst jako jsou lamely výparníku atd. Na konci mycího procesu je prostor skříně vysušen ventilátorem a přídavným topením.

       excell-5-8-12_v115.jpg     Friulinox_profesionální_chlazení_zchlazovače_eXcell_121_v130   Friulinox_profesionální_chlazení_zchlazovače_eXcell_202_v180    Friulinox_profesionální_chlazení_zchlazovače_eXcell_BF202_v180

 

Kompletní popis a technická data zde (PDF): ⇒

 

Pozn.: Uvedená videa představují řadu "ZetaLine", která je předchůdcem řady eXcell.

(anglicky)

 

 

Mail list


Archiv

Kalendář
leden
2024
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Kontakt

Ing. Jaroslav Krejčí

Libická 2400/10
591 01 Žďár nad Sázavou 3
IČ: 454 89 866

+420 774 774 893

friulinox@friulinox.cz

Statistiky

Online: 4
Celkem: 462737
Měsíc: 6075
Den: 221